Hoezo, voortdurend talent?

De verloren generatie worden we genoemd, of de zo mogelijk nog kwetsender: de generatie x (rijmt op niks).  Mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1970, die eind jaren 70, begin jaren 80 van de vorige eeuw de arbeidsmarkt opgekomen zijn. Een tijd met veel jeugdwerkloosheid. Anders dan onze ouders konden we kiezen wat we wilden worden, maar toen we eenmaal zover waren, bleken er geen banen te zijn. Vaak werd er dan maar gekozen voor iets anders, wat ook wel aardig was maar waar je in ieder geval werk kon vinden. Door de altijd knagende onzekerheid over je (loop-)baan is onze generatie echter wel de generatie geweest die het heft in eigen hand heeft genomen: geen levenslange loopbanen meer binnen één organisatie, blijvend leren en jezelf blijven ontwikkelen, je idealen over de wereld en je gezin koppelen aan die van de organisatie, en zo voort.

Onze generatie zit in een levensfase waarin we ons verder willen specialiseren, willen gaan leiding geven of anderen gaan begeleiden, sommigen willen zich juist gaan richten op de oude droom waarmee je ooit van school kwam en sommigen verheugen zich juist om een stapje terug te doen. Als we op de juiste manier uitgedaagd worden willen we nog verder groeien en niet uitgeblust afwachten tot we met pensioen mogen.

Onze kwaliteiten zijn:

  • we zijn individualisten, bescheiden en nuchter;
  • we zijn gericht op het constructief verbinden van verschillen en zijn procesgestuurde professionals;
  • we hebben een grote drang tot relativeren;
  • in vergelijking tot de generaties na ons zijn we minder gericht op carrièremaken, geld en status;
  • we blijven ons ontwikkelen, niet omdat het moet maar omdat we dat zelf willen;
  • met onze ervaring zijn we uitstekend in staat jongeren te begeleiden.

Kortom, wij zijn waardevolle medewerkers! Eén medewerker van 50 kan nog ruim 16 jaar waardevol zijn voor zijn organisatie. Mijn doel is om dat zowel de werkgevers als de werknemers zelf te laten ervaren! Profiteer van het voortdurend talent! Op de volgende pagina’s laat ik zien hoe ik dat voor elkaar krijg.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.