Wandelcoach!

Bij mijn coachwerkzaamheden ga ik vaak wandelen met mijn cliënten. Zij vinden dat prettig en ik ook! Maar het is niet alleen een fijne manier om je geld te verdienen, het levert ook wat op!

Ik heb gemerkt dat als je lichaam in beweging komt, jouw geest dat ook doet. En bij loopbaancoaching is het in beweging komen een heel belangrijke stap. Verder is het natuurlijk zo dat als je aan de wandel bent jouw hart extra inspanning moet leveren om die benen in beweging te krijgen. Dat wil zeggen dat er heel wat zuurstof rondgestuwd moet worden om die enorme spieren te laten werken. En daar profiteren je hersenen dan ook van, die liften gewoon mee met die zuurstofinjectie.

Als laatste vind ik het heel prettig dat de stiltes die er zo nu en dan vallen, niet zo hinderlijk zijn als ze dat zijn als je tegenover elkaar in een kamertje zit. Je kunt gewoon lekker even nadenken over de vraag die ik je stel.

Kortom je merkt dat ik best wel enthousiast ben over de wandeling bij het coachen. Maar dat wandelcoachen heb ik altijd maar een beetje intuïtief gedaan, terwijl ik mij kan voorstellen dat er veel meer uit te halen is: je kunt de natuur gebruiken, allerlei metaforen duiken onderweg op, je vind er spulletjes die je cliënt aan het denken zetten, noem maar op. Daarom heb ik mij het afgelopen voorjaar een training wandelcoaching cadeau gedaan.

En nu ben ik afgestudeerd wandelcoach. Ik heb enorm genoten van de training, van mijn medestudenten en van de Corrie Reijngoud die de training gaf. Mijn virtuele gereedschapskistje, waaruit ik naar behoefte coachingsinstrumenten kan halen om mijn cliënten te helpen, is weer aardig bijgevuld. Wil je meer weten over de training die ik heb gevolgd, of hemzelf volgen, kijk dan op de site wandelcoachnederland.nl.

Afbeeldingsresultaat voor wandelcoach nederland